Shockwave Therapie
15514
page-template-default,page,page-id-15514,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Shockwave Therapie

Shockwave

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten om pijn in spieren en pezen te behandelen. Deze methode is door meerdere wetenschappelijke studies als zeer effectief bestempeld. Met shockwave therapie wordt de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Door middel van schokgolven wordt de pijnlijke plek direct behandeld. In sommige gevallen kan een operatieve ingreep hierdoor worden voorkomen.

Lees verder

Indicaties voor shockwave zijn:

  • hielspoor
  • tenniselleboog
  • golferselleboog
  • achillespeesontsteking
  • runnersknee of jumpersknee (overbelastingsklachten peesstructuren knie)
  • shinsplintsklachten (overbelastingsklachten onderbeen)
  • verkalking van schouderpezen

Shockwave therapie behandeling

Na een intakegesprek en lichamelijk onderzoek palpeert de therapeut de locatie van uw kaart. Vervolgens plaatst de therapeut de behandelkop op het te behandelen gebied en beweegt middels ronddraaiende bewegingen de behandelkop. U voelt schokgolven die pijnlijk kunnen zijn. Deze golven versnellen het genezingsproces van uw lichaam door een betere doorbloeding van het weefsel te bewerkstelligen en de stofwisseling te stimuleren. De nareactie op de shockwave kan per persoon en per behandeling wat wisselend zijn. Eén tot twee dagen na de behandeling mag u nog lichte napijn ervaren.

Shockwave therapie varieert van vier tot zes behandelingen, die elk vijf tot tien minuten in beslag nemen. De shockwave therapie wordt altijd gedaan in combinatie met andere therapieën, denk hierbij aan (thuis)oefeningen en/of medical taping.

Shockwave