Schouderklachten
15512
page-template-default,page,page-id-15512,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij schouderklachten heeft u pijn rondom het schoudergewricht. Soms straalt deze pijn uit naar de schouderbladen, nek, bovenarm en vingers. Door de pijn kunt u uw arm vaak niet goed bewegen. De klachten kunnen uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden belemmeren. Een gespecialiseerde fysiotherapeut (aangesloten bij SchouderNetwerk Nederland) zal eerst aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek uw klachten in beeld brengen. De behandeling zal optimaal afgestemd worden op uw klachten.

Lees verder

Oorzaken:
Een deel van de problemen van dit gewricht komen voort uit acute schouderletsels door het sporten of na ongeval. Te denken valt hierbij aan kneuzing van het gewricht, gedeeltelijk of volledig scheuren van de schouderbanden of -pezen, schouder uit de kom, schouderinstabiliteit, slijmbeursontsteking of een breuk in of rondom het schoudergewricht.

Een ander, het grootste deel, van het ontstaan van schouderklachten zijn overbelastingsklachten van de pezen, spieren en/of slijmbeurs. Aan het ontstaan van deze klachten ligt vaak ten grondslag pijnklachten en bewegingsbeperking van de nek, schoudergordel, middenrug, schouderblad en “triggerpoints” van de schouderspieren. Wanneer het schouderblad verkeerd staat spreken we van een scapulaire dyskinesie.

Een minder vaak voorkomende schouderblessure is een frozen shoulder beeld, welke zich kenmerkt door de bewegingsbeperkingen van de schouder. Een andere mogelijk probleem van een forse bewegingsbeperking is artrose.


Operatie – Schouderrevalidatie:

Na een operatie of trauma is het belangrijk om de beweeglijkheid, spierkracht en coördinatie van de schouder weer te optimaliseren. Tijdens dit revalidatietraject zal uw fysiotherapeut u behandelen, begeleiden en adviseren zodat u uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden weer uit kan voeren.


Behandeling:
De behandeling zal optimaal afgestemd worden op uw klachten. Fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit actieve oefentherapie, houdingstherapie, ontspanningstherapie of massage, dry needling, medical taping of shockwave. Daarnaast kunt u zelf ook veel doen, wij kunnen u daarin adviseren. Soms krijgt u een huiswerkoefenprogramma middels de Physitrack app (E-health).