Manuele Therapie
15498
page-template-default,page,page-id-15498,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Manuele Therapie

Manuele therapie

Bewegingsvrijheid. Daarvoor ga je naar de manueel therapeut.Want als je
bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie de oplossing bieden. De manueel therapeut is binnen de fysiotherapie de specialist bij klachten aan de wervelkolom. Deze therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. De functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen gaat makkelijker.

Lees verder

Indicaties voor manuele therapie

Lage rugpijn, eventueel met uitstraling naar de billen en/of benen
nek- en/of hoofdpijn met een bewegingsbeperking, een acute stijve nek
nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen (KANS klachten)
rugklachten hoog in de rug met eventueel mogelijke rib- en/of borstpijn (syndroom van Tietze)
Bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek. Diverse gewrichtsklachten, zoals heup-, knie-, enkel-, schouder-, elleboog- of polsklachten.
Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

 

Behandeling
Tijdens de eerste afspraak maakt uw manueel therapeut een inventarisatie van uw klachten waarna een lichamelijk functieonderzoek volgt. De manueel therapeut beoordeelt de wervelkolom, gewrichten in samenhang met de door u aangegeven klachten en zoekt hiertussen verbanden. De manueel therapeut kijkt dus verder dan alleen de specifieke klacht. En is daarmee de analist van het bewegend functioneren van uw lichaam. Na dit functieonderzoek stelt de manueel therapeut samen met u een behandelplan op. Uw manueel therapeut probeert tijdens de behandeling de beperkte beweeglijkheid te herstellen of het teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training. Uw therapeut kan hierbij gebruik maken van vaardigheden die in de volksmond bekend staan als het ”kraken”. Daarnaast begeleidt en adviseert uw manueel therapeut u om uw herstel te bevorderen en te voorkomen dat de klachten terugkeren. Voorbeelden hiervan zijn huiswerkoefenprogramma soms middels de Physitrack app (E-health), advies qua sporten en bewegen (preventie) en advies gericht op uw werkplek.

© FJL_2110 Bas FINAL