Diabetes
15500
page-template-default,page,page-id-15500,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Diabetes

Diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Bijkomend probleem is het veel voorkomen van de chronische complicaties. Veel studies tonen aan dat diabetespatiënten of mensen met verhoogd risico op diabetes baat hebben bij bewegen. Bewegen heeft invloed op verschillende factoren die betrokken zijn bij de regulatie van het bloed glucosegehalte en daarom wordt bewegen steeds meer opgevat als onderdeel van de multidisciplinaire behandeling.

Lees verder

De fysiotherapeut kan, met name als het gaat om het structureel veranderen van beweeggedrag, betrokken zijn bij de behandeling. Met de specifieke kennis waarover de fysiotherapeut beschikt, kan deze een beweegprogramma opstellen dat is afgestemd op de fysieke beperkingen en mogelijkheden van de individuele diabetespatiënt.

 

Vergoeding:
Beweegprogramma ’s voor diabetespatiënten wordt niet meer vergoed door zorgverzekeraars als een beweeginterventie. Alleen ONVZ vergoedt beweegprogramma ’s wél. Individuele begeleiding, zoals een zitting fysiotherapie, wordt daarentegen wel door alle zorgverzekeraars vergoed indien u aanvullend verzekerd bent.

 

pexels-photo-1001897