DTF
15595
page-template-default,page,page-id-15595,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

DTF

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Fysiotherapie is vanaf 1 januari 2006 direct toegankelijk geworden voor iedereen.
Dat betekent dat u geen verwijzing meer nodig hebt voor de fysiotherapeut. Natuurlijk mag u altijd nog eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. De fysiotherapeut zal de huisarts na uw eerste bezoek op de hoogte brengen van uw klachten.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij/zij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij/zij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan kan hij/zij, of één van zijn/haar collega’s, in overleg met u aan de slag.

Let op:
Bij een aantal verzekeraars telt de screening als een aparte behandeling. Dit wil zeggen dat de eerste behandeling voor 2 behandelingen telt. Dit is per verzekeraar verschillend en dient u zelf te informeren bij uw zorgverzekering.

Vragenformulier DTF screening algemeen 01-01-2016
Hebt u kort geleden een trauma (ongeluk, val) gehad?

2 Hebt u al langer (onverklaarbare) koorts?

3 Bent u de laatste maand meer dan 5 kilogram gewicht verloren zonder daar

iets aan te doen (lijnen, meer sporten)?

4 Gebruikt u al langere tijd corticosteroïden?

5 Hebt u constante pijn die niet afneemt in rust of bij verandering van houding?

6 Hebt u kanker (gehad)?

7 Hebt u een gevoel van algemeen onwelbevinden (moe, ziek)?

8 Hebt u ’s nachts pijn?

9 Hebt u prikkelingen of tintelingen, verminderd gevoel of krachtsverlies?