Fysio Fitness
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,bridge-core-2.9.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Fysio Fitness

Over dit project

Sporten in het algemeen en fysiofitness in het bijzonder zijn activiteiten waarbij het gezondheids-, ontspannings-, of recreatieaspect reden kunnen zijn tot deelname. Misschien wilt u wel afvallen, uw algemene conditie verbeteren of gewoon voor de gezelligheid aan een gezond lichaam werken. Misschien weet u niet goed hoe u moet beginnen of hoe u het best kunt trainen om uw persoonlijke doelen te bereiken. Een doelgericht trainingsprogramma voor uzelf opstellen is ook niet eenvoudig.

 Natuurlijk weet u dat te weinig lichaamsbeweging samen met een ongezond leefpatroon niet bevorderlijk is voor uw lichaam en dat u moet bewegen om gezond te blijven en/of gewicht te verliezen. Maar beweegt u wel op de juiste manier en is uw eigen trainingsprogramma wel effectief?

Wij kunnen u helpen. In onze praktijk “FysioPlusEpe” bieden we u de mogelijkheid om deel te nemen aan Fysiofitness in groepsverband.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een training moet voldoen als u zo effectief mogelijk het gewenste resultaat wenst te bereiken. Zo is het van belang dat u regelmatig traint maar ook planmatig en doelgericht. Samen met uw persoonlijke begeleider gaat u aan de slag en bedenkt u samen de juiste trainingsvolgorde, oefeningen, opbouw e.d.

 Het trainingsprogramma is erop gericht dat u als individuele sporter aan de slag kunt in groepsverband. U krijgt persoonlijke begeleiding van één van onze fysiotherapeuten (fysiotherapeuten i.o.) of fitnessinstructeurs. Samen met hen stelt u een doelgericht trainingsprogramma op.

U traint (altijd) in een groep van maximaal 8 deelnemers. Trainen met meerdere mensen die allen hun individuele doel willen nastreven heeft als positief effect dat u elkaar kunt aanmoedigen en motiveren. Bovendien heeft u de mogelijkheid samen met een bekende te komen trainen, wat ook nog eens een sociaal voordeel heeft.

Voor wie?

Deze vorm van fitness is voor iedereen toegankelijk. Mensen met, maar ook zonder, klachten kunnen hieraan deelnemen. De fysiofitness kan gezien worden als volwaardige sportbeoefening.

Wat is het?

Het deelnemen aan de fitness houdt in dat er één of meerdere keren per week (afhankelijk van uw abonnement) een uur traint in de oefenzaal van onze praktijk. Hierbij wordt de helft van de tijd (30 minuten) besteed aan het verbeteren of onderhouden van uw conditie en wordt de andere helft (30 minuten) besteed aan het verbeteren of onderhouden van de functionele spierkracht van het lichaam.

Aanmelding?

Aanmelden vindt plaats door telefonische aanmelding via 0578-612862 of aanmelding via één van de fysiotherapeuten van FysioPlusEpe. De inschrijving vindt plaats door het invullen van het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier is te verkrijgen aan de balie of bij een van de fysiotherapeuten. Wij verzoeken u het volledig ingevulde inschrijfformulier in te leveren aan de balie of bij een van onze fysiotherapeuten.

Door inschrijving verklaart de deelnemer zich de inschrijf- en betalingsvoorwaarden en de algemene voorwaarden en huisregels te accepteren, deze vindt u op de achterzijde van het inschrijfformulier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat u met de trainingen gaat beginnen is het van belang dat uw begeleider inzicht krijgt in uw sportverleden, uw huidige conditionele situatie en uw beoogd trainingsdoel. Bovendien wil uw begeleider weten waarom u komt trainen en wat u wilt bereiken. Hiervoor gebruiken we een intakeformulier en een fitheidstest. Het intakeformulier krijgt u na het inleveren van het inschrijfformulier, waarna u direct een afspraak kunt maken aan de balie voor een fitheidstest. Zorg ervoor dat u makkelijk zittende kleding aan hebt. Neem behalve het intakeformulier ook een handdoek en iets te drinken mee.

Na het invullen van het intakeformulier zullen we het met u bespreken en u eventueel aanvullende vragen stellen. Na dit intakegesprek zullen we een aantal tests met u uitvoeren, voornamelijk om een inzicht te krijgen in uw conditie en hoe we die kunnen verbeteren zodat uw uiteindelijke trainingsdoel gehaald wordt. Vervolgens worden alle gegevens in een persoonlijk trainingsprogramma ingevoerd.

 Hoeveel kost het?

 –          EUR 15,- eenmalig (verplicht)
Inschrijfgeld indien gewenst fitheidstest

 –         EUR 10,- eenmalig (optioneel na 3-6 maanden)
Evaluatiegesprek inclusief tweede fitheidstest

 –          EUR 35,- per maand
één keer per week sporten, onder begeleiding in een groep van maximaal 8 personen

 –          EUR 50,- per maand
onbeperkt sporten, onder begeleiding in een groep van maximaal 8 personen

 Opzeggen?

 U gaat uw abonnement aan voor tenminste 1 maand, waarna u het ook maandelijks op kunt zeggen.

Wanneer?

Vanaf 1 maart 2014 hebben wij ook groepen op de avonden erbij gekregen. In totaal zijn er nu 8 groepen, te weten:

Maandag          19.30-20.30

Dinsdag            13.00-14.00

Dinsdag            14.00-15.00

Dinsdag            16.00-17.00

Dinsdag            17.00-18.00

Woensdag        13.00-14.00

Donderdag        19.30-20.30

Vragen?

Neem bij vragen gerust even contact met ons op!